Filodeegpakketjes met tonijn
Verrassend vispakketje met kaas en tuinerwten.
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken. Laat de wittekaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Doe de tonijn, de helft van de wittekaasblokjes, de tijm, tuinerwten en peper in de kom van de keukenmachine en maal in 30 sec. tot een grove puree.
Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Leg in het midden ¼ van het tonijn-kaasmengsel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op tot een langwerpig pakketje. Maak zo nog 3 pakketjes. Druk ze een beetje plat.
Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de tonijnpakketjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin en knapperig. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en laat de olijven uitlekken. Meng met de rauwkost en 3 el olie van de kaasblokjes. Breng op smaak met peper en verdeel de rest van de kaasblokjes erover. Serveer met de tonijnfilodeegpakketjes.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Filodeegpakketjes met tonijn
Verrassend vispakketje met kaas en tuinerwten.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken. Laat de wittekaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Doe de tonijn, de helft van de wittekaasblokjes, de tijm, tuinerwten en peper in de kom van de keukenmachine en maal in 30 sec. tot een grove puree.
Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Leg in het midden ¼ van het tonijn-kaasmengsel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op tot een langwerpig pakketje. Maak zo nog 3 pakketjes. Druk ze een beetje plat.
Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de tonijnpakketjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin en knapperig. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en laat de olijven uitlekken. Meng met de rauwkost en 3 el olie van de kaasblokjes. Breng op smaak met peper en verdeel de rest van de kaasblokjes erover. Serveer met de tonijnfilodeegpakketjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
370 g tonijnstukken in zonnebloemolie
375 g witte kaasblokjes in kruidenolie
1 el gedroogde tijm
150 g diepvries tuinerwten
8 vellen vers filodeeg
3 el arachideolie
1 schaal Tasty Tom trostomaat
120 g Kalamata-olijven zonder pit
150 g rauwkost komkommer