Hartige geitenkaas-cheesecake met bloemkool en antiboise
Met een smaakvolle bodem van roggebrood en noten. Een volwaardige maaltijd in combi met de frisse antiboise van tomaat en olijven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Snijd de bloemkool in gelijke roosjes en kook in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Maal ondertussen het roggebrood en de hazelnoten in de keukenmachine en meng er 3 el van de olie en 1 ei door.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Bekleed de bodem met het roggebroodmengsel en druk aan. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Maak ondertussen voor de vulling de kom van de keukenmachine schoon en maal de bloemkool, geitenkaas en de rest van de eieren tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de vulling over de bodem van de taart en bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Neem de taart uit de oven en laat in de vorm 15 min. iets afkoelen.
Snijd ondertussen voor de antiboise de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Laat de olijven uitlekken en snijd in ringetjes. Meng met de tomaat, kappertjes, 1 el van het vocht van de kappertjes en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de antiboise over de taart en serveer direct.
Hartige geitenkaas-cheesecake met bloemkool en antiboise
Met een smaakvolle bodem van roggebrood en noten. Een volwaardige maaltijd in combi met de frisse antiboise van tomaat en olijven.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Snijd de bloemkool in gelijke roosjes en kook in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Maal ondertussen het roggebrood en de hazelnoten in de keukenmachine en meng er 3 el van de olie en 1 ei door.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Bekleed de bodem met het roggebroodmengsel en druk aan. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Maak ondertussen voor de vulling de kom van de keukenmachine schoon en maal de bloemkool, geitenkaas en de rest van de eieren tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de vulling over de bodem van de taart en bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Neem de taart uit de oven en laat in de vorm 15 min. iets afkoelen.
Snijd ondertussen voor de antiboise de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Laat de olijven uitlekken en snijd in ringetjes. Meng met de tomaat, kappertjes, 1 el van het vocht van de kappertjes en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de antiboise over de taart en serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
250 g roggebrood
95 g ongebrande hazelnoten
5 el traditionele olijfolie
5 middelgrote scharreleieren
450 g chavroux frais nature 45+ kaas
1 schaal Tasty Tom trostomaat
120 g Kalamata-olijven zonder pit
50 g kappertjes
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
springvorm (∅ 24 cm)