Aardappelsalade met kappertjes en peterselie
Serveer deze salade bij een stukje kip of makreel en je favoriete groente.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in parten en kook ze in 12 min. beetgaar. Giet af en laat de aardappelen met de deksel op de pan nog 5 min. staan.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snipper de ui. Meng de olie met de knoflook, ui, kappertjes en chilivlokken en verwarm in een kleine pan op laag vuur. Neem de pan van het vuur.
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers uit. Schep de aardappelen met het citroenrasp, de helft van het citroensap en de rest van de ingrediënten om in een ruime kom. Breng de salade op smaak met zeezout en serveer hem lauwwarm.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Aardappelsalade met kappertjes en peterselie
Serveer deze salade bij een stukje kip of makreel en je favoriete groente.
bijgerecht
null personen
240 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in parten en kook ze in 12 min. beetgaar. Giet af en laat de aardappelen met de deksel op de pan nog 5 min. staan.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snipper de ui. Meng de olie met de knoflook, ui, kappertjes en chilivlokken en verwarm in een kleine pan op laag vuur. Neem de pan van het vuur.
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers uit. Schep de aardappelen met het citroenrasp, de helft van het citroensap en de rest van de ingrediënten om in een ruime kom. Breng de salade op smaak met zeezout en serveer hem lauwwarm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg Carisma vastkokende aardappelen
1 teen knoflook
1 rode ui
3 el extra vierge olijfolie
1 el kappertjes
¼ tl gemalen chilipeper
1 stengel bleekselderij
10 g verse platte peterselie
1 citroen