Fris-romige fusilli met zalmfilet en broccoli
Gebakken vis, pasta en groenten vallen bij iedereen in de smaak.
Aan de slag
Snijd beide stukken zalm in de lengte doormidden zodat je 4 filets krijgt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan 10 min. rusten. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook, voeg de pasta toe en kook deze in 10 min. beetgaar. Giet af.
Was ondertussen de broccoli en verdeel deze in kleine roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd in blokjes. Breng een pan water aan de kook, voeg de broccoli toe en kook deze 3 min. Giet af en spoel onder koud stromend water (blancheren).
Doe de helft van de broccoli, alle crème fraîche en de kappertjes in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de puree door de pasta en serveer met de rest van de broccoli en de zalmfilet.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Fris-romige fusilli met zalmfilet en broccoli
Gebakken vis, pasta en groenten vallen bij iedereen in de smaak.
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd beide stukken zalm in de lengte doormidden zodat je 4 filets krijgt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan 10 min. rusten. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook, voeg de pasta toe en kook deze in 10 min. beetgaar. Giet af.
Was ondertussen de broccoli en verdeel deze in kleine roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd in blokjes. Breng een pan water aan de kook, voeg de broccoli toe en kook deze 3 min. Giet af en spoel onder koud stromend water (blancheren).
Doe de helft van de broccoli, alle crème fraîche en de kappertjes in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de puree door de pasta en serveer met de rest van de broccoli en de zalmfilet.
algemeen:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
600 g verse zalmfilets
2 el traditionele olijfolie
300 g fusilli
2 stronken broccoli
200 g crème fraîche
100 g kappertjes
Dit heb je nodig
staafmixer