Spinazietortilla's
Met deze groene tortilla's is het toch gelijk een feest op je bord?
Aan de slag
Meng in een ruime kom de bloem met het zout en de bakpoeder. Doe de spinazie met 75 ml heet water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
Verdeel het deeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.
Spinazietortilla's
Met deze groene tortilla's is het toch gelijk een feest op je bord?
bijgerecht
null porties
85 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Meng in een ruime kom de bloem met het zout en de bakpoeder. Doe de spinazie met 75 ml heet water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
Verdeel het deeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.
bewaartip:
variatietip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
225 g tarwebloem
½ tl zout
¼ tl bakpoeder
35 g diepvries spinazie
75 ml water
60 ml zonnebloemolie
Dit heb je nodig
staafmixer
deegroller