Aardpeersoep met knoflook
De aardpeer maakt met zijn zoete, licht nootachtige smaak van deze soep een bijzonder lekker voorgerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardpeer en aardappelen en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn.
Meng de aardpeer, aardappel en knoflook met het venkelzaad en de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om.
Breng de kippenbouillon in een soeppan aan de kook. Neem de geroosterde groenten uit de oven, voeg aan de bouillon toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Knip ondertussen de steeltjes van de tuinkers.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Verdeel de soep over 4 kommen of borden en garneer met de tuinkers.
Aardpeersoep met knoflook
De aardpeer maakt met zijn zoete, licht nootachtige smaak van deze soep een bijzonder lekker voorgerecht.
voorgerecht
null personen
175 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardpeer en aardappelen en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn.
Meng de aardpeer, aardappel en knoflook met het venkelzaad en de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om.
Breng de kippenbouillon in een soeppan aan de kook. Neem de geroosterde groenten uit de oven, voeg aan de bouillon toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Knip ondertussen de steeltjes van de tuinkers.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Verdeel de soep over 4 kommen of borden en garneer met de tuinkers.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
600 g aardperen
2 kruimige aardappelen
2 tenen knoflook
1 el venkelzaad
1 el traditionele olijfolie
1 l kippenbouillon in pot
½ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
bakplaat
staafmixer