Pasteitje kipragout met salade
Ouderwets lekker: romige ragout in zo'n heerlijk knapperig pasteibakje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrooi de kipdijfiletreepjes met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de kip 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat op laag vuur 2 min. garen. Voeg de fond en 250 ml water toe. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg eventueel nog wat water toe als de ragout te dik is.
Bak ondertussen de pasteibakjes ca. 6 min. in de oven. Haal de slabladeren los en was ze. Snijd de tomaten in plakjes en doe met de sla in een schaal. Besprenkel met de slasaus Snijd de kapjes uit de pasteibakjes en leg de bakjes op een bord. Vul met de kipragout en leg het kapje er weer op. Serveer met de salade.
Pasteitje kipragout met salade
Ouderwets lekker: romige ragout in zo'n heerlijk knapperig pasteibakje.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
15 min. bereiden
1 min. wachten
6 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrooi de kipdijfiletreepjes met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de kip 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat op laag vuur 2 min. garen. Voeg de fond en 250 ml water toe. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg eventueel nog wat water toe als de ragout te dik is.
Bak ondertussen de pasteibakjes ca. 6 min. in de oven. Haal de slabladeren los en was ze. Snijd de tomaten in plakjes en doe met de sla in een schaal. Besprenkel met de slasaus Snijd de kapjes uit de pasteibakjes en leg de bakjes op een bord. Vul met de kipragout en leg het kapje er weer op. Serveer met de salade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g kipdijfiletreepjes naturel
30 ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
2 el geconcentreerde fond gevogelte
250 ml kraanwater
4 pasteibakjes
1 kropsla
4 tomaten
4 el naturel slasaus