Geroosterde biet met witte kaas en tijm
bewaar
bewaar

Geroosterde biet met witte kaas en tijm

Een echte allemansvriend, de biet. Hij past dus ook perfect bij witte kaas en tijm!

15 min. bereiden / 45 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in kleine partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, houd de 2 kleuren apart. Schep de partjes om met het karwijzaad, ¾ van de olie, wat peper en eventueel zout. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Pers de sinaasappel uit. Meng het sap met de rest van de olie, de tijm en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de bieten uit de oven en schep op een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verkruimel de witte kaas erover.

variatietipHoud je van pittige kaas? Vervang de witte kaas eens door gorgonzola. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
combinatietipLekker met runderbraadworst en aardappelpuree; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde biet met witte kaas en tijm

Een echte allemansvriend, de biet. Hij past dus ook perfect bij witte kaas en tijm!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig