Pompoensoep met wortel
Wortel, pompoen, kokosmelk en een vleugje citroen geven deze soep een smaak die je vaker wil proeven. En dan ook nog eens de prachtige kleur. Dat is echt genieten.
Aan de slag
Rasp de oranje schil van een halve sinaasappel en pers de helft van de vrucht uit. Snipper de ui. Snijd de gember fijn.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui met de gember, pompoen en wortel 5 min. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee.
Schenk het water en de kokosmelk erbij, voeg het sinaasappelrasp, -sap en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de naanbroden op het rooster in de oven in 3-4 min. gaar. Snijd de koriander grof.
Pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in kommen en verdeel de pompoenpitten en koriander erover. Serveer de soep met het naanbrood en de groentechips.
Pompoensoep met wortel
Wortel, pompoen, kokosmelk en een vleugje citroen geven deze soep een smaak die je vaker wil proeven. En dan ook nog eens de prachtige kleur. Dat is echt genieten.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
4 min. oventijd
Aan de slag
Rasp de oranje schil van een halve sinaasappel en pers de helft van de vrucht uit. Snipper de ui. Snijd de gember fijn.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui met de gember, pompoen en wortel 5 min. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee.
Schenk het water en de kokosmelk erbij, voeg het sinaasappelrasp, -sap en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de naanbroden op het rooster in de oven in 3-4 min. gaar. Snijd de koriander grof.
Pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in kommen en verdeel de pompoenpitten en koriander erover. Serveer de soep met het naanbrood en de groentechips.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 biologische sinaasappel
2 middelgrote uien
15 g verse gember
2 el milde olijfolie
400 g koelverse pompoenstukjes
1 el milde currypasta in pot
300 g worteltjes geschrapt
500 g water
270 ml kokosmelk
2 groentebouillonblokjes
2 naanbroden
15 g verse koriander
40 g pompoenpitten
100 g groentechips
Dit heb je nodig
staafmixer