Homemade kip kerrie met ananas en amandelen
Vandaag zin in een makkie? Dit gerecht is zo klaar. Komt dat even goed uit.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik. Halveer ondertussen de stukjes ananas en snijd de kip in blokjes.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de kip met de curry madras 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg al roerend de kookroom, bouillontabletten en het water toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg de ananas toe aan de kip kerrie en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst over de borden, schep de kip kerrie en sperziebonen ernaast en bestrooi met het amandelschaafsel.
Homemade kip kerrie met ananas en amandelen
Vandaag zin in een makkie? Dit gerecht is zo klaar. Komt dat even goed uit.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik. Halveer ondertussen de stukjes ananas en snijd de kip in blokjes.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de kip met de curry madras 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg al roerend de kookroom, bouillontabletten en het water toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg de ananas toe aan de kip kerrie en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst over de borden, schep de kip kerrie en sperziebonen ernaast en bestrooi met het amandelschaafsel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
250 g verse ananasstukjes
500 g scharrelkipdijfilets
30 g amandelschaafsel
2 el arachideolie
2 tl curry madras
1 el tarwebloem
250 ml kookroom light
2 kippenbouillontabletten
100 ml water
600 g koelverse gebroken sperziebonen