Speculaas
Pas op! Van deze klassieker blijf je snoepen.
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom en meng het bakpoeder, zout, de suiker en kruidenmix erdoor. Snijd de boter in blokjes en kneed samen met de karnemelk door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg. Kneed 5 min. door. Rol tot een bal en duw plat. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 ˚C. Rol het deeg in drie delen op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 0.5 cm. Steek er met het uitsteekvormpje ca. 20 koekjes uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de koekjes ermee. Bak onderin de oven in ca. 40 min. goudbruin en knapperig. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes helemaal afkoelen.
Speculaas
Pas op! Van deze klassieker blijf je snoepen.
null personen
480 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom en meng het bakpoeder, zout, de suiker en kruidenmix erdoor. Snijd de boter in blokjes en kneed samen met de karnemelk door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg. Kneed 5 min. door. Rol tot een bal en duw plat. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 ˚C. Rol het deeg in drie delen op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 0.5 cm. Steek er met het uitsteekvormpje ca. 20 koekjes uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de koekjes ermee. Bak onderin de oven in ca. 40 min. goudbruin en knapperig. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes helemaal afkoelen.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g tarwebloem
16 g bakpoeder
½ tl zout
250 g donkere basterdsuiker
20 g kruidenmix koek en speculaas
250 g ongezouten roomboter
75 ml karnemelk
1 middelgroot scharrelei
Dit heb je nodig
uitsteekvormpje (Ø 7,5 cm)