Gegrilde wraps met pulled makreel
Deze viswraps lenen zich ook prima om op de barbecue te grillen. Steek in dat geval van tevoren de barbecue aan.
Aan de slag
Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje. Schenk er het kokend water over en laat 5 min. staan. Giet af. Rasp de winterpeen fijn en doe in een kom. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap door het wortelrasp. Halveer de puntpaprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen. Trek de makreel met 2 vorken uit elkaar en meng met de chipotlesaus.
Verdeel de wortelsalade, makreel en ijsbergsla in banen over de tortillawraps. Verdeel de rode ui en de chipotlesaus erover. Vouw de onder- en bovenkant van de wraps iets over de vulling en rol de wraps daarna zo strak mogelijk op. Verpak ze in aluminiumfolie.
Verhit de grillpan en gril hierin de pakketjes 5 min. Keer regelmatig.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Gegrilde wraps met pulled makreel
Deze viswraps lenen zich ook prima om op de barbecue te grillen. Steek in dat geval van tevoren de barbecue aan.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje. Schenk er het kokend water over en laat 5 min. staan. Giet af. Rasp de winterpeen fijn en doe in een kom. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap door het wortelrasp. Halveer de puntpaprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, smalle repen. Trek de makreel met 2 vorken uit elkaar en meng met de chipotlesaus.
Verdeel de wortelsalade, makreel en ijsbergsla in banen over de tortillawraps. Verdeel de rode ui en de chipotlesaus erover. Vouw de onder- en bovenkant van de wraps iets over de vulling en rol de wraps daarna zo strak mogelijk op. Verpak ze in aluminiumfolie.
Verhit de grillpan en gril hierin de pakketjes 5 min. Keer regelmatig.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
250 ml kokend water
300 g winterpeen
1 limoen
1 zoete puntpaprika
300 g verse graatloze makreelfilets
8 el mexican style chipotlesaus
100 g fijngesneden ijsbergsla
4 grote tortillawraps
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
grillpan