Fusilli met kruidige kipbraadworst en ratatouille uit de oven
Door de groenten te roosteren, krijgt de ratatouille een extra intense smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aubergines, snijd elke aubergine in de lengte in kwarten en snijd het vruchtvlees in plakjes. Pel de uien en snijd in dunne partjes. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met de kruiden, peper en eventueel zout. Rooster de groenten in ca. 25 min. gaar.
Breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt de fusilli en wat zout toe en kook in 9 min. beetgaar.
Snijd ondertussen het vel van de kipsaucijzen. Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag en doe het kippenvlees in de pan. Druk het met een houten lepel tot kleine stukjes en bak het in 4 min. goudbruin en gaar. Voeg de passata toe en verwarm 4 min.
Giet de pasta af en schep de fusilli in de hapjespan. Roer door de saus en verdeel over de borden. Verdeel de ratatouille erover.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Fusilli met kruidige kipbraadworst en ratatouille uit de oven
Door de groenten te roosteren, krijgt de ratatouille een extra intense smaak.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aubergines, snijd elke aubergine in de lengte in kwarten en snijd het vruchtvlees in plakjes. Pel de uien en snijd in dunne partjes. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met de kruiden, peper en eventueel zout. Rooster de groenten in ca. 25 min. gaar.
Breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt de fusilli en wat zout toe en kook in 9 min. beetgaar.
Snijd ondertussen het vel van de kipsaucijzen. Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag en doe het kippenvlees in de pan. Druk het met een houten lepel tot kleine stukjes en bak het in 4 min. goudbruin en gaar. Voeg de passata toe en verwarm 4 min.
Giet de pasta af en schep de fusilli in de hapjespan. Roer door de saus en verdeel over de borden. Verdeel de ratatouille erover.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
2 rode uien
2 rode paprika's
6 el (olijf)olie
4 tl gedroogde Provençaalse kruiden
300 g fusilli
4 kipbraadworsten
540 g passata tomatensaus
Dit heb je nodig
bakpapier