Gegrilde maiskolf
Maiskolf van de BBQ besmeerd met boter waaraan Parmezaanse kaas, pikante gerookte-paprikapoeder en knoflook is toegevoegd. Goed plan!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Kook de mais 10 min. in een pan met ruim water. Giet af en laat uitlekken. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.
Doe het limoenrasp met de boter, kaas en paprikapoeder in een kom en pers de knoflook erboven. Meng goed. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Besmeer de maiskolven met de boter en serveer met de limoenpartjes.
Maiskolven grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:31 min.
Gegrilde maiskolf
Maiskolf van de BBQ besmeerd met boter waaraan Parmezaanse kaas, pikante gerookte-paprikapoeder en knoflook is toegevoegd. Goed plan!
bijgerecht
null personen
325 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Kook de mais 10 min. in een pan met ruim water. Giet af en laat uitlekken. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.
Doe het limoenrasp met de boter, kaas en paprikapoeder in een kom en pers de knoflook erboven. Meng goed. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Besmeer de maiskolven met de boter en serveer met de limoenpartjes.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 maiskolven
1 limoen
75 g gezouten roomboter
50 g Parmigiano Reggiano
1 tl gerookte-paprikapoeder hot
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
barbecue