Sushi burrito met garnalen
Japan + Mexico = sushi 2.0
Aan de slag
Breng de sushirijst met het water en eventueel zout aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan.
Snijd de komkommer in de lengte in 4 gelijke repen, verwijder de zaadlijsten. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in lange repen. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in lange repen.
Roer de rijstazijn door de rijst. Verdeel de rijst met de bolle kant van een in water gedoopte lepel gelijkmatig over de tortillawraps. Bestrijk de rijst met de wasabimayonaise. Verdeel de sushigember erover. Verdeel vervolgens over de hele lengte de komkommer, paprika, mais, peen julienne, bietjes julienne en avocado.
Verhit de olie in een wok tot ca. 180 °C. Frituur de garnalen in 3 min. goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Leg in het midden van elke tortilla 2 garnalen in de lengte en rol de tortilla’s zo strak mogelijk op. Snijd ze door en serveer.
Sushi burrito met garnalen
Instructievideo - 02:40 min.
Sushi burrito met garnalen
Japan + Mexico = sushi 2.0
hoofdgerecht
null personen
865 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Breng de sushirijst met het water en eventueel zout aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan.
Snijd de komkommer in de lengte in 4 gelijke repen, verwijder de zaadlijsten. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in lange repen. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in lange repen.
Roer de rijstazijn door de rijst. Verdeel de rijst met de bolle kant van een in water gedoopte lepel gelijkmatig over de tortillawraps. Bestrijk de rijst met de wasabimayonaise. Verdeel de sushigember erover. Verdeel vervolgens over de hele lengte de komkommer, paprika, mais, peen julienne, bietjes julienne en avocado.
Verhit de olie in een wok tot ca. 180 °C. Frituur de garnalen in 3 min. goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Leg in het midden van elke tortilla 2 garnalen in de lengte en rol de tortilla’s zo strak mogelijk op. Snijd ze door en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g sushirijst
350 ml water
½ komkommer
1 rode puntpaprika
1 avocado
50 ml rice vinegar
4 grote tortillawraps
4 el wasabimayonaise
80 g sushi ginger
150 g crispy mais
100 g peen julienne
100 g bietjes julienne
1 l arachideolie
8 torpedo shrimps