Geroerbakte spinazie met knoflook & hazelnoten
Een oude vertrouwde groente, maar een nieuwe manier om 'm te bereiden.
Aan de slag
Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rozemarijn 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Blijf goed omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Schep de spinazie op een platte schaal en verdeel de hazelnoten erover.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Geroerbakte spinazie met knoflook & hazelnoten
Een oude vertrouwde groente, maar een nieuwe manier om 'm te bereiden.
bijgerecht
null personen
230 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rozemarijn 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Blijf goed omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Schep de spinazie op een platte schaal en verdeel de hazelnoten erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
1 tl gedroogde rozemarijn
800 g wilde spinazie
60 g hazelnoten