The Green Happiness' Bountylolly's
Wat een traktatie, deze lolly's. Je mag er best nog eentje pakken hoor.
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Ontpit de dadels.
Doe 1 el citroensap en 2 el citroenrasp per citroen samen met de havermout, 2/3 van de kokosrasp, kikkererwten, dadels, ahornsiroop, het zout en water in een mengkom.
Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine tot een glad mengsel. Rol het mengsel met je handen tot een balletje per portie. Rol door de rest van de kokos en zet 30 minuten in de vriezer.
Smelt de chocolade 5 minuten voor je de balletjes uit de vriezer haalt, au bain-marie. Hak de pistachenoten fijn. Haal de balletjes uit de vriezer en druk ze plat met een lepel. Steek de prikkers in de balletjes.
Dip de lolly's aan één kant in de chocolade en strooi meteen de pistache (of andere topping) erover zodat het blijft plakken. Doordat de balletjes koud zijn, wordt de chocolade direct hard. Bewaar de lolly's afgedekt in de vriezer of koelkast.
The Green Happiness - Bountylolly's
Instructievideo - 02:01 min.
The Green Happiness' Bountylolly's
Wat een traktatie, deze lolly's. Je mag er best nog eentje pakken hoor.
null porties
260 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Ontpit de dadels.
Doe 1 el citroensap en 2 el citroenrasp per citroen samen met de havermout, 2/3 van de kokosrasp, kikkererwten, dadels, ahornsiroop, het zout en water in een mengkom.
Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine tot een glad mengsel. Rol het mengsel met je handen tot een balletje per portie. Rol door de rest van de kokos en zet 30 minuten in de vriezer.
Smelt de chocolade 5 minuten voor je de balletjes uit de vriezer haalt, au bain-marie. Hak de pistachenoten fijn. Haal de balletjes uit de vriezer en druk ze plat met een lepel. Steek de prikkers in de balletjes.
Dip de lolly's aan één kant in de chocolade en strooi meteen de pistache (of andere topping) erover zodat het blijft plakken. Doordat de balletjes koud zijn, wordt de chocolade direct hard. Bewaar de lolly's afgedekt in de vriezer of koelkast.
variatietip:
bereidingstip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
7 medjouldadels
70 g havermout
9 el geraspte kokos
4 el kikkererwten in pot
3 el ahornsiroop
6 el water
1 mespunt zout
100 g extra pure chocolade
2 el gepelde pistachenoten
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
tapasprikkers