Snelle hutspot met gebakken kaas
Hutspot én kaas: wil je een avond Hollands koken (zonder vlees), dan is dit gerecht perfect.
Aan de slag
Verhit 1 el olie in een hapjespan of wok en bak de hutspotgroente 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de kaas in 8 gelijke plakken. Doe de bloem in een diep bord. Breek de eieren boven een ander diep bord en klop los met een vork. Doe de panko in een derde diep bord. Haal de plakken kaas eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kaasplakken 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de Amsterdamse ui uitlekken.
Schep de hutspotgroente, puree, Amsterdamse ui en de mosterd door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de gebakken kaasplakken erop en serveer de rest van de mosterd apart erbij.
Snelle hutspot met gebakken kaas
Hutspot én kaas: wil je een avond Hollands koken (zonder vlees), dan is dit gerecht perfect.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
18 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1 el olie in een hapjespan of wok en bak de hutspotgroente 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de kaas in 8 gelijke plakken. Doe de bloem in een diep bord. Breek de eieren boven een ander diep bord en klop los met een vork. Doe de panko in een derde diep bord. Haal de plakken kaas eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kaasplakken 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de Amsterdamse ui uitlekken.
Schep de hutspotgroente, puree, Amsterdamse ui en de mosterd door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de gebakken kaasplakken erop en serveer de rest van de mosterd apart erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 el zonnebloemolie
1 kg verse gesneden hutspotgroenten
300 g Zaanlander 35+ jong belegen
3 el tarwebloem
2 middelgrote scharreleieren
40 g panko Japans paneermeel
800 g aardappelpuree met boter
340 g Amsterdamse uitjes
3 el grove Zaanse mosterd