Captain's dinner met rode en bruine bonen
Ontstaan in de zeevaart: captain's dinner. Het gerecht bestaat conserven als bonen en uitjes.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. krokant.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de prei 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonen en mosterd toe en verwarm nog 2 min. Breng de bonen op smaak met peper en eventueel zout, verdeel over de borden en bestrooi met de spekreepjes.
Serveer met de piccalilly, zilveruitjes en augurken.
Captain's dinner met rode en bruine bonen
Ontstaan in de zeevaart: captain's dinner. Het gerecht bestaat conserven als bonen en uitjes.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. krokant.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de prei 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonen en mosterd toe en verwarm nog 2 min. Breng de bonen op smaak met peper en eventueel zout, verdeel over de borden en bestrooi met de spekreepjes.
Serveer met de piccalilly, zilveruitjes en augurken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g magere gerookte spekreepjes
2 el traditionele olijfolie
300 g gesneden prei
450 g rode en bruine bonen mix
1 el grove mosterd
2 el piccalilly
2 el Amsterdamse zilveruitjes
2 el mini augurken