Maaltijdgroentesoep met gerookte kipfilet
Na een koude dag opwarmen met een kom verse soep is het lekkerste wat er is.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Vul een pan met het water, de winterpeen en bouillontablet en breng aan de kook. Laat 20 min. koken. Zet het vuur uit en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan weer op het vuur en voeg de erwtensoepgroenten en mosterd toe. Laat op laag vuur nog 10 min. koken tot de groenten beetgaar zijn.
Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm. Schep de soep in de kommen en verdeel de kip erover. Serveer met het brood en de heks'nkaas.
Maaltijdgroentesoep met gerookte kipfilet
Na een koude dag opwarmen met een kom verse soep is het lekkerste wat er is.
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
40 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Vul een pan met het water, de winterpeen en bouillontablet en breng aan de kook. Laat 20 min. koken. Zet het vuur uit en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan weer op het vuur en voeg de erwtensoepgroenten en mosterd toe. Laat op laag vuur nog 10 min. koken tot de groenten beetgaar zijn.
Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm. Schep de soep in de kommen en verdeel de kip erover. Serveer met het brood en de heks'nkaas.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g winterpeen
1¼ l water
1 kippenbouillontablet
500 g erwtensoepgroente
1 el Franse mosterd
1 meergranenstokbrood
135 g gerookte scharrelkipfilet
150 g heks' n kaas
Dit heb je nodig
staafmixer