Wokmaaltijd met rijst en pepermakreel
Het voordeel van wokken? De groenten houden een stevige bite en het gerecht staat zó op tafel.
Aan de slag
Breng 1 grotere en 1 kleine pan water aan de kook. Voeg als het water kookt aan de grote pan de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Kook in de kleine pan de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes. Snijd de peterselie fijn. Ontvel de makreel en snijd in stukjes.
Verhit de olie in de wok en roerbak de wokgroente, kerrie en het citroenrasp 4 min.
Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en garneer met het ei, de peterselie en de partjes citroen.
Wokmaaltijd met rijst en pepermakreel
Het voordeel van wokken? De groenten houden een stevige bite en het gerecht staat zó op tafel.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng 1 grotere en 1 kleine pan water aan de kook. Voeg als het water kookt aan de grote pan de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Kook in de kleine pan de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes. Snijd de peterselie fijn. Ontvel de makreel en snijd in stukjes.
Verhit de olie in de wok en roerbak de wokgroente, kerrie en het citroenrasp 4 min.
Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en garneer met het ei, de peterselie en de partjes citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g basmatirijst
2 middelgrote scharreleieren
½ citroen
10 g verse platte peterselie
130 g verse gerookte makreelfilet met peper
1 el traditionele olijfolie
400 g Thaise wokgroente
1 tl kerriepoeder