Andijviestamppot met Gelderse rookworst
Deze stimp-stamp is een op-en-top Hollands wintergerecht.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snipper ondertussen de uien. Bak de spekblokjes in een ruime koekenpan zonder olie of boter in 8 min. knapperig. Voeg de laatste 2 min. de ui toe. Schep de ui en het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg in de laatste minuut de andijvie toe aan de kokende aardappelen. Giet af en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en voeg de mosterd en boter toe. Stamp met de pureestamper tot een puree. Schep de ui en het spek door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rookworst.
Andijviestamppot met Gelderse rookworst
Deze stimp-stamp is een op-en-top Hollands wintergerecht.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snipper ondertussen de uien. Bak de spekblokjes in een ruime koekenpan zonder olie of boter in 8 min. knapperig. Voeg de laatste 2 min. de ui toe. Schep de ui en het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg in de laatste minuut de andijvie toe aan de kokende aardappelen. Giet af en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en voeg de mosterd en boter toe. Stamp met de pureestamper tot een puree. Schep de ui en het spek door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rookworst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappel
2 rode uien
125 g magere spekblokjes
250 g op beukenhout gerookte rookworst
500 g fijngesneden andijvie
1 el Franse mosterd
25 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
pureestamper