Heldere kippensoep met prei en selderij
Een soep van kippenpoten en groene groente: heerlijk om mee op te warmen.
Aan de slag
Doe de kippenpoten, gemalen laurier, bouillontabletten en ¾ van de selderij in een soeppan met het water. Breng tegen het kookpunt aan en laat 25 min. op laag vuur trekken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de rest van de selderij fijn. Snijd de courgette in blokjes van een ½ cm (brunoise). Neem de selderij met een schuimspaan uit de soep, deze wordt niet meer gebruikt. Neem de kip uit de soep.
Voeg de courgette, prei en vermicelli toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 min. koken. Ontvel de kip en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe terug in de soep en verwarm nog 5 min.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de selderij.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Heldere kippensoep met prei en selderij
Een soep van kippenpoten en groene groente: heerlijk om mee op te warmen.
hoofdgerecht
null personen
250 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kippenpoten, gemalen laurier, bouillontabletten en ¾ van de selderij in een soeppan met het water. Breng tegen het kookpunt aan en laat 25 min. op laag vuur trekken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de rest van de selderij fijn. Snijd de courgette in blokjes van een ½ cm (brunoise). Neem de selderij met een schuimspaan uit de soep, deze wordt niet meer gebruikt. Neem de kip uit de soep.
Voeg de courgette, prei en vermicelli toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 min. koken. Ontvel de kip en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe terug in de soep en verwarm nog 5 min.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de selderij.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 kippenpoten
1 tl gemalen laurier
2 kippenbouillontabletten
40 g verse selderij
1½ l water
1 courgette
400 g gesneden prei
100 g vermicelli