Pannenkoeken met spek en ui
De spekpannenkoek kennen we natuurlijk wel, maar deze nieuwe versie is zeker het proberen waard.
Aan de slag
Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Smelt de boter in een steelpan. Verhit ondertussen een koekenpan en schenk hierin de helft van de gesmolten boter. Leg 4 plakjes spek en wat sjalotten in de pan. Schep er een volle soeplepel beslag over en draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Zet terug op het vuur en draai het vuur lager tot middelmatig. Bak de pannenkoek 2 min. tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant mooi bruin. Let op dat de ui en het spek hierbij niet aanbranden.
Draai de pannenkoek om en bak de andere kant in nog een ½-1 min. goudglanzend bruin. Bak zo nog een aantal pannenkoeken. Hiervoor hoef je de pan alleen nog maar in te kwasten met een dun laagje gesmolten boter. Houd de pannenkoeken warm tot alle beslag, spek en ui zijn gebruikt.
Pannenkoeken met spek en ui
De spekpannenkoek kennen we natuurlijk wel, maar deze nieuwe versie is zeker het proberen waard.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Smelt de boter in een steelpan. Verhit ondertussen een koekenpan en schenk hierin de helft van de gesmolten boter. Leg 4 plakjes spek en wat sjalotten in de pan. Schep er een volle soeplepel beslag over en draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Zet terug op het vuur en draai het vuur lager tot middelmatig. Bak de pannenkoek 2 min. tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant mooi bruin. Let op dat de ui en het spek hierbij niet aanbranden.
Draai de pannenkoek om en bak de andere kant in nog een ½-1 min. goudglanzend bruin. Bak zo nog een aantal pannenkoeken. Hiervoor hoef je de pan alleen nog maar in te kwasten met een dun laagje gesmolten boter. Houd de pannenkoeken warm tot alle beslag, spek en ui zijn gebruikt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g tarwebloem
1 tl zout
2 middelgrote eieren
500 ml halfvolle melk
4 sjalotten
25 g ongezouten roomboter
300 g ontbijtspek
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakkwast