Biefstuk in ketjap met slag en rijst
bewaar
bewaar

Biefstuk in ketjap met slag en rijst

Rundvlees in een marinade van ketjap en rode peper, lekker met rijst en slaschuitjes.

15 min. bereiden / 15 min. wachten

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes en de knoflook fijn. Snijd de biefstuk in dunne plakken. Meng in een kom het vlees met ⅔ van de peper, de knoflook, sesamolie en iets minder dan de helft van de dikke ketjap en laat 15 min. buiten de koelkast marineren.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Haal de blaadjes van de kropjes sla los en snijd de bosui in dunne ringen. Verhit de arachideolie in de koekenpan en bak het vlees met de aanhangende marinade al omscheppend 3 min. op hoog vuur.

Serveer de biefstukreepjes met de sla, bosui, het sesamzaad, de rest van de rode peper en de rest van de zoete ketjap apart in kommetjes. Schep steeds wat vlees, bosui, sesamzaad en rode peper in een slablad, rol op en dip in de ketjap. Serveer met de rijst.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biefstuk in ketjap met slag en rijst

Rundvlees in een marinade van ketjap en rode peper, lekker met rijst en slaschuitjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig