Pasta met tonijn, spinazie & asperges
Altijd op voorraad hebben: vis in blik. Daarmee zet je bijvoorbeeld dit lekkere gerecht op tafel.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de aspergetips toe. Giet af.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Zet het vuur hoger en voeg de spinazie in delen toe totdat deze geslonken is. Laat het ui-spinaziemengsel in een zeef of vergiet uitlekken. Doe het mengsel in een schaal en meng de pasta met de asperges erdoor. Laat de tonijn uitlekken en doe de helft met de slagroom in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Schep de saus door de pasta. Verdeel de rest van de tonijn en de tomaten erover. Schaaf de kaas erover en serveer.
Pasta met tonijn, spinazie & asperges
Altijd op voorraad hebben: vis in blik. Daarmee zet je bijvoorbeeld dit lekkere gerecht op tafel.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 2 min. van de kooktijd de aspergetips toe. Giet af.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Zet het vuur hoger en voeg de spinazie in delen toe totdat deze geslonken is. Laat het ui-spinaziemengsel in een zeef of vergiet uitlekken. Doe het mengsel in een schaal en meng de pasta met de asperges erdoor. Laat de tonijn uitlekken en doe de helft met de slagroom in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Schep de saus door de pasta. Verdeel de rest van de tonijn en de tomaten erover. Schaaf de kaas erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g fusilli
100 g groene aspergetips
1 ui
1 el traditionele olijfolie
600 g verse spinazie
320 g Fish Tales Ali's tonijnstukken in water
125 ml verse slagroom
130 g zongedroogde tomaten
50 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker