Homemade vissticks
Een broodje met vissticks: hoe jong of oud je ook bent, het blijft lekker.
Aan de slag
Halveer de kabeljauwfilets in de lengte en bestrooi met peper en zout. Roer de eieren los in een diep bord. Strooi de panko in een ander diep bord. Haal de vis eerst door het ei en dan door de panko. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de helft van de vissticks in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de olie en vissticks.
Verhit ondertussen de spinazie à la creme volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in de laatste minuut de erwten mee. Pureer met de staafmixer tot een puree. Snijd de komkommer in plakjes. Besmeer de sneetjes brood elk met 2 el puree. Verdeel de vissticks, komkommer en ketchup erover. Dek af met de rest van de sneetjes. Serveer met de rest van de puree.
Homemade vissticks
Instructievideo - 00:31 min.
Homemade vissticks
Een broodje met vissticks: hoe jong of oud je ook bent, het blijft lekker.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de kabeljauwfilets in de lengte en bestrooi met peper en zout. Roer de eieren los in een diep bord. Strooi de panko in een ander diep bord. Haal de vis eerst door het ei en dan door de panko. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de helft van de vissticks in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de olie en vissticks.
Verhit ondertussen de spinazie à la creme volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in de laatste minuut de erwten mee. Pureer met de staafmixer tot een puree. Snijd de komkommer in plakjes. Besmeer de sneetjes brood elk met 2 el puree. Verdeel de vissticks, komkommer en ketchup erover. Dek af met de rest van de sneetjes. Serveer met de rest van de puree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
520 g verse kabeljauwfilets
2 middelgrote eieren
100 g panko Japans paneermeel
4 el traditionele olijfolie
300 g diepvries spinazie à la crème
300 g diepvries tuinerwten
½ komkommer
4 el ketchup
8 sneetjes speltbrood
Dit heb je nodig
staafmixer