Beef rendang
Het kost wat tijd, maar dat is deze Indonesische stoofpot zéker waard.
Aan de slag
Verhit de oven voor op 100 °C. Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de keukenmachine. Pel de tenen knoflook en voeg ook toe samen met de sambal. Schil de gember, snijd in stukjes en doe ook in de keukenmachine samen met de cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander. Maal tot een gladde boemboe. Dit duurt 2-3 min.
Snijd de runderriblappen in stukken van 3 x 3 cm. Bestrooi met (versgemalen) peper en wat zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in 3 min. aan. Voeg de boemboe toe en bak 4 min. mee. Voeg de kokosmelk en kokoscrème toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Zet het vuur laag en roer tot de kokoscrème is opgelost. Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg tussen het vlees. Snijd met een dunschiller of scherp mesje zo dun mogelijk een paar grote stukken van de groene schil van de limoen en leg ook tussen het vlees. Doe de deksel op de pan en zet de pan in het midden van de oven. Laat het gerecht 7 uur stoven.
Neem na 5 uur de deksel van de pan zodat de saus rustig kan inkoken. De rendang is klaar als het vlees zacht en mals is. Haal de limoenschillen en de sereh uit de pan. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer bij de rendang.
Beef rendang
Instructievideo - 00:44 min.
Beef rendang
Het kost wat tijd, maar dat is deze Indonesische stoofpot zéker waard.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
25 min. bereiden
420 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de oven voor op 100 °C. Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de keukenmachine. Pel de tenen knoflook en voeg ook toe samen met de sambal. Schil de gember, snijd in stukjes en doe ook in de keukenmachine samen met de cashewnoten, kurkuma, komijn en koriander. Maal tot een gladde boemboe. Dit duurt 2-3 min.
Snijd de runderriblappen in stukken van 3 x 3 cm. Bestrooi met (versgemalen) peper en wat zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in 3 min. aan. Voeg de boemboe toe en bak 4 min. mee. Voeg de kokosmelk en kokoscrème toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Zet het vuur laag en roer tot de kokoscrème is opgelost. Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg tussen het vlees. Snijd met een dunschiller of scherp mesje zo dun mogelijk een paar grote stukken van de groene schil van de limoen en leg ook tussen het vlees. Doe de deksel op de pan en zet de pan in het midden van de oven. Laat het gerecht 7 uur stoven.
Neem na 5 uur de deksel van de pan zodat de saus rustig kan inkoken. De rendang is klaar als het vlees zacht en mals is. Haal de limoenschillen en de sereh uit de pan. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer bij de rendang.
vegatip:
bereidingstip:
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
2 tenen knoflook
1 el sambal badjak
4 cm verse gember
75 g gezouten cashewnoten
2 tl kurkuma
1½ tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander*
1 kg runderriblap
2 el arachideolie
400 ml kokosmelk
100 g kokoscream
1½ kippenbouillontablet
2 stengels koelverse sereh citroengras
1 limoen
Dit heb je nodig
keukenmachine