Kipgehaktballetjes met gegrilde groenten en couscous
Holland meets Marokko in dit supersnelle gerecht.
Aan de slag
Doe de couscous in een kom en schenk er het kokende water over. Dek af en laat 10 min. staan. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de bevroren gegrilde groenten 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng ondertussen het gehakt met de gehaktkruiden en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Roer de couscous los met een vork en voeg de komijn, paprikapoeder en de olie toe. Schep de couscous op een grote schaal. Verdeel de groenten en kipgehaktballetjes erover. Verkruimel de witte kaas erover.
Kipgehaktballetjes met gegrilde groenten en couscous
Holland meets Marokko in dit supersnelle gerecht.
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een kom en schenk er het kokende water over. Dek af en laat 10 min. staan. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de bevroren gegrilde groenten 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng ondertussen het gehakt met de gehaktkruiden en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Roer de couscous los met een vork en voeg de komijn, paprikapoeder en de olie toe. Schep de couscous op een grote schaal. Verdeel de groenten en kipgehaktballetjes erover. Verkruimel de witte kaas erover.
kookstaptip:
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
400 ml kokend water
900 g diepvries gegrilde groenten
300 g kipgehakt naturel
20 g mix voor gehakt tuinkruiden
4 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl pikante paprikapoeder
100 g witte kaas