Pasta met blauwe kaas & pompoenpitten
Vlees of vis is niet nodig om iets heerlijks op tafel te zetten.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. op laag vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Halveer ondertussen de tomaten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaten met de salie, knoflook, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Voeg als het water kookt de tagliolini en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar.
Doe de pompoenspaghetti in een vergiet en giet de tagliolini erover af en meng de spinazie en tomaten erdoor. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de pompoenpitten en blauwe kaas.
Pasta met blauwe kaas & pompoenpitten
Vlees of vis is niet nodig om iets heerlijks op tafel te zetten.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. op laag vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Halveer ondertussen de tomaten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaten met de salie, knoflook, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Voeg als het water kookt de tagliolini en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar.
Doe de pompoenspaghetti in een vergiet en giet de tagliolini erover af en meng de spinazie en tomaten erdoor. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de pompoenpitten en blauwe kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
25 g pompoenpitten
250 g cherrytomaten
1 teen knoflook
2 el (olijf)olie
1½ tl gedroogde salie
200 g verse spinazie
250 g verse tagliolini
400 g pompoenspaghetti
60 g gorgonzola blauwaderkaas 48+