'Hummus' in 15 minuten
Een kwartiertje tijd. Meer heb je niet nodig voor deze, zelfgemaakte hummus dankzij kikkererwten uit blik
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
Houd 2 el kikkererwten (per 4 personen) apart. Doe de rest van de kikkererwten samen met de knoflook, tahin, het citroensap, zout en water in de keukenmachine. Mix in 5 min. tot een gladde, romige hummus. Voeg eventueel wat extra water toe als de hummus te dik is.
Verdeel de hummus over een diep bord. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met het komijnzaad en de apart gehouden kikkererwten.
'Hummus' in 15 minuten
Een kwartiertje tijd. Meer heb je niet nodig voor deze, zelfgemaakte hummus dankzij kikkererwten uit blik
null personen
155 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
Houd 2 el kikkererwten (per 4 personen) apart. Doe de rest van de kikkererwten samen met de knoflook, tahin, het citroensap, zout en water in de keukenmachine. Mix in 5 min. tot een gladde, romige hummus. Voeg eventueel wat extra water toe als de hummus te dik is.
Verdeel de hummus over een diep bord. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met het komijnzaad en de apart gehouden kikkererwten.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g kikkererwten
1 teen knoflook
2 el tahin
1 el citroensap
4 el ijskoud water
½ tl zout
1 el extra vierge olijfolie
½ tl gemalen komijnzaad
Dit heb je nodig
keukenmachine