Kwarkmuffins met havermout
Met kwark en havermout, maar ook met honing en blauwe bessen. Een traktatie bij de koffie of thee.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Doe samen met het bakmeel, de bakpoeder en het zout in een kom. Klop de eieren los met de kwark en meng met de honing en olie. Spatel door het havermoutmengsel. Spatel de blauwe bessen erdoor.
Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat in 30 min. afkoelen op een rooster.
Kwarkmuffins met havermout
Met kwark en havermout, maar ook met honing en blauwe bessen. Een traktatie bij de koffie of thee.
null porties
205 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Doe samen met het bakmeel, de bakpoeder en het zout in een kom. Klop de eieren los met de kwark en meng met de honing en olie. Spatel door het havermoutmengsel. Spatel de blauwe bessen erdoor.
Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat in 30 min. afkoelen op een rooster.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g havermout
150 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
1 snufje zout
3 middelgrote eieren
150 g Kvarg perzik passievrucht
100 ml vloeibare honing
75 ml zonnebloemolie
250 g verse blauwe bessen
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine
papieren muffinvormpjes
muffinvormen met 6 holletjes (of 1 vorm met 12)
sateprikker