Kurkumapannenkoek met appel
Een klassieker in een nieuw spicy jasje met kurkuma, speltmeel en blond bier.
Aan de slag
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne partjes. Meng met een garde het speltmeel met de kurkuma, kaneel, het zout, de eieren en het bier in een kom. Voeg de melk toe. Roer de appelschijfjes door het beslag.
Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 1/8 deel van het beslag in de pan en verdeel over de bodem. Zorg dat de appelpartjes gelijkmatig zijn verdeeld over het beslag. Draai de pannenkoek om en bak ook de andere kant bruin. Herhaal met de rest van de olie en het beslag. Serveer met de ahornsiroop.
Kurkumapannenkoek met appel
Een klassieker in een nieuw spicy jasje met kurkuma, speltmeel en blond bier.
null porties
220 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne partjes. Meng met een garde het speltmeel met de kurkuma, kaneel, het zout, de eieren en het bier in een kom. Voeg de melk toe. Roer de appelschijfjes door het beslag.
Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 1/8 deel van het beslag in de pan en verdeel over de bodem. Zorg dat de appelpartjes gelijkmatig zijn verdeeld over het beslag. Draai de pannenkoek om en bak ook de andere kant bruin. Herhaal met de rest van de olie en het beslag. Serveer met de ahornsiroop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 Elstar appel
250 g speltmeel
2 tl kurkuma
1 tl kaneel
½ tl zout
2 middelgrote eieren
200 ml blond bier
200 ml halfvolle melk
2 el zonnebloemolie
4 el ahornsiroop