Varkensoester met wortels en salsa verde
Een van de beste stukken van het varken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de wortels en schil ze met de dunschiller. Meng met de knoflook, het venkelzaad, 1 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Breng een ruime pan water aan de kook. Boen de krieltjes schoon en halveer in de lengte. Doe, als het water kookt, de ongeschilde krieltjes in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 12 min. gaar.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Dep de varkensoesters droog met wat keukenpapier. Bestrijk het vlees met 0,5 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in ca. 8-10 min. gaar. Keer halverwege.
Maak ondertussen voor de salsa verde de sjalot schoon en snijd grof. Snijd de peterselie grof en doe samen met de sjalot en 1 el olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Meng de kappertjes erdoor.
Giet de krieltjes af en verdeel samen met de varkensoesters en wortels over de borden. Serveer de salsa verde erbij.
Varkensoester met wortels en salsa verde
Een van de beste stukken van het varken.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de wortels en schil ze met de dunschiller. Meng met de knoflook, het venkelzaad, 1 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Breng een ruime pan water aan de kook. Boen de krieltjes schoon en halveer in de lengte. Doe, als het water kookt, de ongeschilde krieltjes in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 12 min. gaar.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Dep de varkensoesters droog met wat keukenpapier. Bestrijk het vlees met 0,5 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in ca. 8-10 min. gaar. Keer halverwege.
Maak ondertussen voor de salsa verde de sjalot schoon en snijd grof. Snijd de peterselie grof en doe samen met de sjalot en 1 el olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Meng de kappertjes erdoor.
Giet de krieltjes af en verdeel samen met de varkensoesters en wortels over de borden. Serveer de salsa verde erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
600 g regenboog wortelmix
1 tl venkelzaad
2½ el (olijf)olie
500 g krieltjes
250 g varkensoesters
1 sjalot
10 g verse peterselie
2 el kappertjes
Dit heb je nodig
dunschiller
bakpapier
grillpan
keukenpapier
staafmixer