Rijstschotel met bloemkoolrijst, makreel en een gekookt eitje
Kedgeree komt oorspronkelijk uit India. Dit rijstgerecht wordt vaak met makreel gegeten en staat zo op tafel.
Aan de slag
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de garam masala 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de gele rijst toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg de helft samen met de bouillontablet en het water toe aan de hapjespan. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. garen. Voeg de tuinerwtjes en bloemkoolrijst toe en verwarm 4 min. mee.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten. Laat de makreelfilets uitlekken. Halveer de cherrytomaten en meng door de rijstschotel. Verdeel de schotel over een schaal en verdeel de makreel, eiparten en de rest van de peterselie erover.
Rijstschotel met bloemkoolrijst, makreel en een gekookt eitje
Kedgeree komt oorspronkelijk uit India. Dit rijstgerecht wordt vaak met makreel gegeten en staat zo op tafel.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de garam masala 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de gele rijst toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg de helft samen met de bouillontablet en het water toe aan de hapjespan. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. garen. Voeg de tuinerwtjes en bloemkoolrijst toe en verwarm 4 min. mee.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten. Laat de makreelfilets uitlekken. Halveer de cherrytomaten en meng door de rijstschotel. Verdeel de schotel over een schaal en verdeel de makreel, eiparten en de rest van de peterselie erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 el (arachide)olie
1 el garam masala
200 g gele rijst
30 g verse peterselie
1 kippenbouillontablet
600 ml kraanwater
450 g diepvries tuinerwten
400 g bloemkoolrijst
4 middelgrote eieren
250 g Princes makreelfilets in zonnebloemolie in blik
250 g cherrytomaten