Jord's salade van 'cavemanstyle' gepofte bieten
Je poft de bieten met schil tússen de kolen. Daardoor wordt de buitenkant zwart en de binnenkant mooi gaar.
Aan de slag
Vorm in de barbecue een zachtgloeiend kolenbed door houtskool of briketten op te stoken en vervolgens de zuurstoftoevoer te minimaliseren Plaats de rauwe bieten (niet ingepakt) tussen de kolen of briketten en pof ze in ca. 45 min. gaar. De schil van de bieten zal helemaal zwart blakeren.
Klop ondertussen de azijn, olie, siroop en mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder de rode bieten uit de kolen of briketten als ze zacht aanvoelen en laat iets afkoelen. Verwijder de geblakerde schil. Snijd de bieten in parten en doe samen met de waterkers in een schaal. Meng ⅔ van de vinaigrette erdoor.
Verkruimel de geitenkaas erboven. Hak de pistachenoten grof en snijd de muntblaadjes in reepjes. Verdeel de pistachenoten en munt samen met de rest van de vinaigrette over de geroosterde bietensalade.
Jord's salade van 'cavemanstyle' gepofte bieten
Je poft de bieten met schil tússen de kolen. Daardoor wordt de buitenkant zwart en de binnenkant mooi gaar.
bijgerecht
null personen
325 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Vorm in de barbecue een zachtgloeiend kolenbed door houtskool of briketten op te stoken en vervolgens de zuurstoftoevoer te minimaliseren Plaats de rauwe bieten (niet ingepakt) tussen de kolen of briketten en pof ze in ca. 45 min. gaar. De schil van de bieten zal helemaal zwart blakeren.
Klop ondertussen de azijn, olie, siroop en mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder de rode bieten uit de kolen of briketten als ze zacht aanvoelen en laat iets afkoelen. Verwijder de geblakerde schil. Snijd de bieten in parten en doe samen met de waterkers in een schaal. Meng ⅔ van de vinaigrette erdoor.
Verkruimel de geitenkaas erboven. Hak de pistachenoten grof en snijd de muntblaadjes in reepjes. Verdeel de pistachenoten en munt samen met de rest van de vinaigrette over de geroosterde bietensalade.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
8 middelgrote rauwe rode bieten
1 el appelciderazijn
2 el traditionele olijfolie
1½ el ahornsiroop
75 g waterkers
125 g zachte geitenkaas
50 g gezouten geroosterde pistachenoten
½ el verse munt
Dit heb je nodig
barbecue met deksel