Hartige havermoutpannenkoeken met spek en bieslook
Uitgebreid ontbijten? Bak pannenkoeken met spekjes erín en serveer met crème fraîche.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Maal ondertussen de havermout met het zout heel fijn in de keukenmachine. Dit duurt een paar minuten. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Klop in een kom met een garde de eieren en havermoutmelk door de havermout. Schep de uitgebakken spekreepjes en ⅔ van de bieslook erdoor. Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan op middelhoog vuur en schep hierin een soeplepel beslag. Zo krijg je 6 pannenkoeken van ca. Ø 15 cm. Bak de pannenkoeken in ca. 3 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer met de crème fraîche.
Hartige havermoutpannenkoeken met spek en bieslook
Uitgebreid ontbijten? Bak pannenkoeken met spekjes erín en serveer met crème fraîche.
null porties
275 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Maal ondertussen de havermout met het zout heel fijn in de keukenmachine. Dit duurt een paar minuten. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Klop in een kom met een garde de eieren en havermoutmelk door de havermout. Schep de uitgebakken spekreepjes en ⅔ van de bieslook erdoor. Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan op middelhoog vuur en schep hierin een soeplepel beslag. Zo krijg je 6 pannenkoeken van ca. Ø 15 cm. Bak de pannenkoeken in ca. 3 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer met de crème fraîche.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g gerookte spekreepjes
150 g vezelrijke havermout grove vlokken
½ tl zout
10 g verse bieslook
2 middelgrote eieren
250 ml Oatly haverdrank
6 tl arachideolie
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
keukenmachine
koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm