Ontbijtmuffins to-go
Snel ontbijten? Maak in één keer muffins voor een paar dagen zodat ze zo je tas in kunnen.
Aan de slag
Kook de pompoenstukjes in ca. 10 min. gaar in een laagje water met eventueel zout. Giet af en pureer met de staafmixer.
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng het tarwemeel, bakpoeder, zout en de speculaaskruiden in een kom. Meng de pompoenpuree, kokosolie, ahornsiroop en chiazaad in een andere kom. Roer met een spatel door het bloemmengsel.
Hak de noten grof en meng erdoor. Zet de muffinpapiertjes in de vorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven.
Ontbijtmuffins to go
Instructievideo - 00:30 min.
Ontbijtmuffins to-go
Snel ontbijten? Maak in één keer muffins voor een paar dagen zodat ze zo je tas in kunnen.
null porties
260 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Kook de pompoenstukjes in ca. 10 min. gaar in een laagje water met eventueel zout. Giet af en pureer met de staafmixer.
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng het tarwemeel, bakpoeder, zout en de speculaaskruiden in een kom. Meng de pompoenpuree, kokosolie, ahornsiroop en chiazaad in een andere kom. Roer met een spatel door het bloemmengsel.
Hak de noten grof en meng erdoor. Zet de muffinpapiertjes in de vorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g koelverse pompoenstukjes
100 g kokosolie
200 g volkoren tarwemeel
2 tl bakpoeder
¼ tl zout
1 el speculaaskruiden
240 ml ahornsiroop
1 el chiazaad
115 g ongebrande pecannoten
Dit heb je nodig
staafmixer
papieren muffinvormpjes
muffinvorm met 12 holtes