Glutenvrije amandelletterkoekjes
bewaar
bewaar

Glutenvrije amandelletterkoekjes

Eet je geen gluten? Goed nieuws: voor deze koekjes gebruiken we glutenvrij meel.

25 min. bereiden / 12 min. oventijd / 40 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng in een kom het amandelmeel, suiker, 1 tl sinaasappelrasp en het zout. Splits het ei en bewaar de eidooier. Het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de boter en eidooier door het meelmengsel en kneed tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.

Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier met de deegroller uit tot een lap van een ½ cm dik. Steek met behulp van de vormpjes letters uit het deeg. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

Leg de letterkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 12 min. goudbruin. Laat de koekjes 10 min. op een rooster afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

bereidingstipHeb je geen uitsteekvormpjes? Gebruik dan een mes om de letters uit te snijden.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Glutenvrije amandelletterkoekjes

Eet je geen gluten? Goed nieuws: voor deze koekjes gebruiken we glutenvrij meel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig