Sinaasappel-kardemom kipstoof
Deze stoof pruttelt een halfuur op het vuur en dat proef je.
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipdrumsticks in 5 min. rondom bruin. Halveer ondertussen de aubergines in de lengte en snijd in halve plakken. Kneus de kardemom. Snijd de abrikozen in kwarten.
Voeg de aubergine, kardemom, abrikozen en tomatenblokjes toe. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil boven de hapjespan en pers de vrucht erbovenuit. Voeg de bouillontablet toe. Laat met de deksel op de pan in 30 min. op laag vuur gaar stoven. Roer af en toe door.
Kook ondertussen de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kipstoof met de rijst.
Sinaasappel-kardemom kipstoof
Deze stoof pruttelt een halfuur op het vuur en dat proef je.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipdrumsticks in 5 min. rondom bruin. Halveer ondertussen de aubergines in de lengte en snijd in halve plakken. Kneus de kardemom. Snijd de abrikozen in kwarten.
Voeg de aubergine, kardemom, abrikozen en tomatenblokjes toe. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil boven de hapjespan en pers de vrucht erbovenuit. Voeg de bouillontablet toe. Laat met de deksel op de pan in 30 min. op laag vuur gaar stoven. Roer af en toe door.
Kook ondertussen de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kipstoof met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 el arachideolie
1 kg kipdrumstick
2 aubergines
6 Euroma kardemompeulen
200 g gewelde abrikozen zonder pit
400 g tomatenblokjes in blik
1 perssinaasappel
1 kippenbouillontablet
275 g notenrijst