Gegrilde biefstukspies met platbrood & chimichurri
Voor biefstukliefhebbers een absolute aanrader: biefstuk aan een spies!
Aan de slag
Snipper voor de chimichurri de sjalot en snijd de knoflook en peterselie fijn. Meng de sjalot, knoflook, peterselie, gedroogde oregano, peperoncino-olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de biefstukken in de lengte en doe in een kom. Voeg de paprikapoeder en 2/6 van de olie toe en schep om. Laat staan tot gebruik.
Doe het bakmeel, de yoghurt en het zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in een portie per persoon en duw tot platte broodjes van ca. 12 cm doorsnede. Verhit de grillpan en gril de broodjes aan één kant in 3-5 min. knapperig en goudbruin. Keer, besprenkel met 1/6 van de olie en gril nog 3-5 min.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Rijg de gehalveerde biefstukken aan de spiesen. Verhit de grillpan en gril de biefstukspiesen rondom in 4-5 min. medium gaar. Snijd de tomaten in blokjes van 2 cm. Maak de radijs schoon en snijd in parten. Meng de paprika met de tomaat, radijs en de helft van de chimichurri.
Meng de rest van de chimichurri met de rest van de olie. Serveer de biefstukspiesen met de salade, chimichurri en het platbrood.
Gegrilde biefstukspies met platbrood & chimichurri
Voor biefstukliefhebbers een absolute aanrader: biefstuk aan een spies!
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper voor de chimichurri de sjalot en snijd de knoflook en peterselie fijn. Meng de sjalot, knoflook, peterselie, gedroogde oregano, peperoncino-olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de biefstukken in de lengte en doe in een kom. Voeg de paprikapoeder en 2/6 van de olie toe en schep om. Laat staan tot gebruik.
Doe het bakmeel, de yoghurt en het zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in een portie per persoon en duw tot platte broodjes van ca. 12 cm doorsnede. Verhit de grillpan en gril de broodjes aan één kant in 3-5 min. knapperig en goudbruin. Keer, besprenkel met 1/6 van de olie en gril nog 3-5 min.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Rijg de gehalveerde biefstukken aan de spiesen. Verhit de grillpan en gril de biefstukspiesen rondom in 4-5 min. medium gaar. Snijd de tomaten in blokjes van 2 cm. Maak de radijs schoon en snijd in parten. Meng de paprika met de tomaat, radijs en de helft van de chimichurri.
Meng de rest van de chimichurri met de rest van de olie. Serveer de biefstukspiesen met de salade, chimichurri en het platbrood.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
1 teen knoflook
15 g platte peterselie
4½ tl gedroogde oregano
1 el AH Excellent chilipeper olijfolie
1 el rodewijnazijn
4 biefstukken
1½ tl gerookte-paprikapoeder
6 el milde olijfolie
300 g zelfrijzend bakmeel
150 g extra milde yoghurt
1 tl zout
4 rode paprika's
2 tomaten
1 bosje radijs
Dit heb je nodig
grillpan
spiesen