Kabeljauw met een krokant laagje, ovengroenten & parelcouscous
De vis krijgt in dit gerecht een bijzonder korstje: van citroen en pijnboompitten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Halveer de tomaten en verdeel met de snijkant naar boven over de ingevette ovenschaal. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte. Verdeel samen met de paprika over de tomaten in de ovenschaal.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en meng het rasp met de panko, pompoenpitten, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier, bestrijk de bovenkant met de mosterd en verdeel het pompoenpitmengsel erover.
Snijd de citroen in parten en leg tussen de groente. Besprenkel de groente met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de kabeljauw op de groente en rooster in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.
Kook ondertussen de parelcouscous in 10 min. beetgaar en giet af. Neem de schaal uit de oven. Neem voorzichtig de vis eraf en de citroenparten uit de schaal. Meng de couscous en spinazie voorzichtig door de groente. Verdeel over de borden, leg de vis erop en besprenkel met citroensap.
Kabeljauw met een krokant laagje, ovengroenten & parelcouscous
De vis krijgt in dit gerecht een bijzonder korstje: van citroen en pijnboompitten.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
5 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Halveer de tomaten en verdeel met de snijkant naar boven over de ingevette ovenschaal. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte. Verdeel samen met de paprika over de tomaten in de ovenschaal.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en meng het rasp met de panko, pompoenpitten, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier, bestrijk de bovenkant met de mosterd en verdeel het pompoenpitmengsel erover.
Snijd de citroen in parten en leg tussen de groente. Besprenkel de groente met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg de kabeljauw op de groente en rooster in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.
Kook ondertussen de parelcouscous in 10 min. beetgaar en giet af. Neem de schaal uit de oven. Neem voorzichtig de vis eraf en de citroenparten uit de schaal. Meng de couscous en spinazie voorzichtig door de groente. Verdeel over de borden, leg de vis erop en besprenkel met citroensap.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g cocktailtomaten
2 rode paprika's
200 g Merza olijven met ansjovis in blik
1 citroen
7 el Japans broodkruim panko
2 el pompoenpitten
6 el milde olijfolie
500 g verse kabeljauwfilets
1 el dijonmosterd
300 g parelcouscous
200 g verse spinazie
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 35 cm)
grote ovenschaal (20 x 30 cm)
rasp
keukenpapier