Whiskey-burgersaus met gekaramelliseerde ui & augurken
Misschien wel net zo belangrijk als de burger zelf: de saus. Dat pakken we dus serieus aan!
Aan de slag
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit hierin op laag vuur de uien 20 min. of tot ze goudbruin van kleur zijn. Roer regelmatig.
Voeg 150 ml augurkenvocht (per 4 personen) uit het potje toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur, roer de ketchup door de ui en pureer alles met de staafmixer tot een gladde saus.
Snijd de augurken in blokjes van ca. 3 mm. Roer door de saus en serveer.
Whiskey-burgersaus met gekaramelliseerde ui & augurken
Misschien wel net zo belangrijk als de burger zelf: de saus. Dat pakken we dus serieus aan!
null personen
120 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit hierin op laag vuur de uien 20 min. of tot ze goudbruin van kleur zijn. Roer regelmatig.
Voeg 150 ml augurkenvocht (per 4 personen) uit het potje toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur, roer de ketchup door de ui en pureer alles met de staafmixer tot een gladde saus.
Snijd de augurken in blokjes van ca. 3 mm. Roer door de saus en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g middelgrote uien
25 g ongezouten roomboter
115 g Kühne whisky cornichons in pot
5 el ketchup
Dit heb je nodig
staafmixer