Flammkuchen met spek en ui
Bij deze flammkuchen worden de uien eerst ingekookt met tijm en sojasaus. Dat geeft het gerecht een extra smaakdimensie.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Breng de ui, knoflook en tijm met 400 ml water en de sojasaus aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel ca. 60 min. inkoken. Al het water moet verdampt zijn en de uien lekker zacht. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Meng met de crème fraîche.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in ca. 10 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Rol het deeg met het bakpapier uit over 2 bakplaten. Bestrijk met de uiensaus en bestrooi met de spekjes en de geraspte kaas. Bak ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats. Garneer met de rucola.
Flammkuchen met spek en ui
Bij deze flammkuchen worden de uien eerst ingekookt met tijm en sojasaus. Dat geeft het gerecht een extra smaakdimensie.
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Breng de ui, knoflook en tijm met 400 ml water en de sojasaus aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel ca. 60 min. inkoken. Al het water moet verdampt zijn en de uien lekker zacht. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Meng met de crème fraîche.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in ca. 10 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Rol het deeg met het bakpapier uit over 2 bakplaten. Bestrijk met de uiensaus en bestrooi met de spekjes en de geraspte kaas. Bak ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats. Garneer met de rucola.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g middelgrote uien
2 tl knoflook
4 takjes verse tijm
400 ml water
1 el sojasaus
250 g crème fraîche
250 g spekreepjes
2 rollen vers flammkuchendeeg
100 g geraspte gruyère
85 g rucola