Groene-groentesoepje met aspergetips en pancetta
Vult goed en is snel klaar; ideaal voor een drukke avondspits.
Aan de slag
Verhit een kleine soeppan met dikke bodem en bak de pancetta in ca. 8 min. op middelhoog vuur krokant.
Houd het goed in de gaten en zet het vuur eventueel lager. Neem uit de pan en laat uitlekken.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van 1 cm. Bak samen met de prei in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water, de bouillontablet en kruiden toe, breng aan de kook en laat 8 min. met de deksel op de pan koken. Snijd de aspergetips in 3 stukken en kook de laatste minuut mee.
Schenk de soep in een kom en verkruimel het spek erboven.
Groene-groentesoepje met aspergetips en pancetta
Vult goed en is snel klaar; ideaal voor een drukke avondspits.
hoofdgerecht
null personen
315 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een kleine soeppan met dikke bodem en bak de pancetta in ca. 8 min. op middelhoog vuur krokant.
Houd het goed in de gaten en zet het vuur eventueel lager. Neem uit de pan en laat uitlekken.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van 1 cm. Bak samen met de prei in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water, de bouillontablet en kruiden toe, breng aan de kook en laat 8 min. met de deksel op de pan koken. Snijd de aspergetips in 3 stukken en kook de laatste minuut mee.
Schenk de soep in een kom en verkruimel het spek erboven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
30 g pancetta
150 g kruimige aardappelen
200 g fijngesneden prei
300 ml kraanwater
½ kippenbouillontablet
1 tl Euroma Italiaanse kruiden vriesdroog
100 g aspergetips