Yoghurt met zelfgemaakte speltgranola
Zelfgemaakte speltgranola, lekker voor ontbijt of als tussendoortje.
Aan de slag
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de spelt 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het sesamzaad en de pittenmix toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om.
Voeg ⅔ van de honing en de five spices toe, roer door en warm 1 min. mee. Laat de speltgranola iets afkoelen op een platte schaal.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de parten tussen de vliesjes uit en vang 2 el sap (per 2 personen) op. Halveer de sinaasappelparten. Meng de rest van de honing met het sinaasappelsap.
Verdeel de yoghurt over de kommen en verdeel de sinaasappel, bessen en speltgranola erover. Besprenkel met de honing-sinaasappelsap.
Yoghurt met zelfgemaakte speltgranola
Zelfgemaakte speltgranola, lekker voor ontbijt of als tussendoortje.
null personen
405 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de spelt 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het sesamzaad en de pittenmix toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om.
Voeg ⅔ van de honing en de five spices toe, roer door en warm 1 min. mee. Laat de speltgranola iets afkoelen op een platte schaal.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de parten tussen de vliesjes uit en vang 2 el sap (per 2 personen) op. Halveer de sinaasappelparten. Meng de rest van de honing met het sinaasappelsap.
Verdeel de yoghurt over de kommen en verdeel de sinaasappel, bessen en speltgranola erover. Besprenkel met de honing-sinaasappelsap.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
70 g Bonduelle spelt in blik
1 el sesamzaad
40 g saladepittenmix
1½ el vloeibare honing
1½ tl Chinese 5 spice
2 sinaasappels
250 ml volle yoghurt
75 g blauwe bessen