Kruidige tempehstoof met knoflookboontjes & rijst
De geurige kruiden van deze stoof zullen je doen watertanden.
Aan de slag
Snijd de tempeh in dunne reepjes van 2x ½ cm.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van 4 cm.
Voeg de aardappelen, roti masala saus en het water toe, breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in ca. 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Doe de tempeh terug in de pan samen met de aardappelen en het water, breng aan de kook en stoof de aardappelen zonder deksel in 15 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel wat extra water toe.
Kook ondertussen de snijbonen in 10-12 min. en de rijst in 8 min. beetgaar. Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Snijd de knoflook fijn. Giet de snijbonen af en verhit in dezelfde pan de rest van de olie. Fruit de knoflook 3 min. en schep de snijbonen erdoor. Snijd de peterselie fijn. Giet de rijst af en schep de peterselie erdoor.
Pel en halveer de eieren. Verdeel de stoof, snijbonen en rijst over de borden en serveer met de eieren.
Kruidige tempehstoof met knoflookboontjes & rijst
De geurige kruiden van deze stoof zullen je doen watertanden.
hoofdgerecht
null personen
900 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tempeh in dunne reepjes van 2x ½ cm.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van 4 cm.
Voeg de aardappelen, roti masala saus en het water toe, breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in ca. 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Doe de tempeh terug in de pan samen met de aardappelen en het water, breng aan de kook en stoof de aardappelen zonder deksel in 15 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel wat extra water toe.
Kook ondertussen de snijbonen in 10-12 min. en de rijst in 8 min. beetgaar. Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Snijd de knoflook fijn. Giet de snijbonen af en verhit in dezelfde pan de rest van de olie. Fruit de knoflook 3 min. en schep de snijbonen erdoor. Snijd de peterselie fijn. Giet de rijst af en schep de peterselie erdoor.
Pel en halveer de eieren. Verdeel de stoof, snijbonen en rijst over de borden en serveer met de eieren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g tempeh
6 el zonnebloemolie
600 g kruimige aardappelen
200 g roti masala trafasi
400 ml water
800 g gesneden snijbonen
300 g gele rijst
4 middelgrote eieren
4 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
hapjespan