Vegan kapsalon
bewaar
bewaar

Vegan kapsalon

De kapsalon is niet alleen voor carnivoren. Kijk maar naar deze vegan versie!

20 min. bereiden / 35 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de mayonaise en het water in een kommetje. Pers de knoflook er met de knoflookpers boven en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vegan shoarma volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin. Neem de friet uit de oven, verdeel de shoarma erover, bestrooi met de plantaardige rasp en zet ca. 10 min. terug in de oven tot de rasp is gesmolten.

Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de komkommers in plakjes. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en ui erover. Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus. Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus.

variatietip Mag het wat pittiger? Serveer dan een beetje sriracha (pittige chilisaus) bij de sla.
bewaartipKomkommer of ijsbergsla over? Snijd voor een lunchsalade de ijsbergsla in dunne reepjes en de komkommers in dunne schuine plakjes. Maak een snelle dressing van 2 el vegan mayo en 1 el water en meng door de salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan kapsalon

De kapsalon is niet alleen voor carnivoren. Kijk maar naar deze vegan versie!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig