Pittige kipdij met rijst, sperziebonen en knapperige pinda's
Geen AVG, maar RVG: rijst, vlees en groente.
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in blokjes. Schep om met de smoorsaus en laat 15 min. afgedekt marineren.
Verhit de olie in een (kleine) hapjespan en stoof de kipdij met de deksel op de pan in 20 min. op laag tot middelhoog vuur gaar. Roer af en toe.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Doe de sjalotringen in een vergiet. Giet de sperziebonen in de vergiet af over de sjalot. Schep de sjalot en sperziebonen om met de sambal.
Hak de pinda’s grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur.
Verdeel de kip, sperziebonen en rijst over de borden. Bestrooi met de pinda’s.
Pittige kipdij met rijst, sperziebonen en knapperige pinda's
Geen AVG, maar RVG: rijst, vlees en groente.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in blokjes. Schep om met de smoorsaus en laat 15 min. afgedekt marineren.
Verhit de olie in een (kleine) hapjespan en stoof de kipdij met de deksel op de pan in 20 min. op laag tot middelhoog vuur gaar. Roer af en toe.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Doe de sjalotringen in een vergiet. Giet de sperziebonen in de vergiet af over de sjalot. Schep de sjalot en sperziebonen om met de sambal.
Hak de pinda’s grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur.
Verdeel de kip, sperziebonen en rijst over de borden. Bestrooi met de pinda’s.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
380 g scharrelkipdijfilet
100 g Paloeloe smoorsaus piccalilly
1 el arachideolie
300 g witte rijst
600 g gebroken sperziebonen
2 sjalotten
1 el Paloeloe roti sambal
50 g ongezouten pinda's
Dit heb je nodig
hapjespan