Groene bowl van broccolirijst met avocado en pistache
Groen, groener, groenst! Deze bowl met broccolirijst, erwtjes en avocado is driedubbel supergroen.
Aan de slag
Doe de couscous en broccolirijst in een schaal en schenk er het kokende water over. Roer door en laat 10 min. afgedekt staan.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
Kook de tuinerwten 5 min. Giet af. Verwijder ondertussen de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen. Meng de paprika met ⅛ van de olie. Verhit de grillpan en gril de paprika 5 min.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er af. Halveer de vrucht en pers een helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de yoghurt met de tahin, 1 el citroensap (per 4 personen) en het koude water tot een gladde saus. Voeg peper en eventueel zout toe.
Gebruik de avocadotool om de avocado doormidden te snijden, de pit eruit te halen en het vruchtvlees uit de schil te scheppen. Verkruimel de feta en snijd de munt fijn.
Roer de couscous met de broccolirijst los, meng met de munt, de rest van de olie en het citroenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe kommen en verdeel de tuinerwten, gegrilde paprika, avocado en feta erover. Bestrooi met de pistachenoten en besprenkel met de yoghurt-sesamdressing. Serveer met de citroenparten.
Groene bowl van broccolirijst met avocado en pistache
Groen, groener, groenst! Deze bowl met broccolirijst, erwtjes en avocado is driedubbel supergroen.
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous en broccolirijst in een schaal en schenk er het kokende water over. Roer door en laat 10 min. afgedekt staan.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
Kook de tuinerwten 5 min. Giet af. Verwijder ondertussen de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen. Meng de paprika met ⅛ van de olie. Verhit de grillpan en gril de paprika 5 min.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er af. Halveer de vrucht en pers een helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de yoghurt met de tahin, 1 el citroensap (per 4 personen) en het koude water tot een gladde saus. Voeg peper en eventueel zout toe.
Gebruik de avocadotool om de avocado doormidden te snijden, de pit eruit te halen en het vruchtvlees uit de schil te scheppen. Verkruimel de feta en snijd de munt fijn.
Roer de couscous met de broccolirijst los, meng met de munt, de rest van de olie en het citroenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe kommen en verdeel de tuinerwten, gegrilde paprika, avocado en feta erover. Bestrooi met de pistachenoten en besprenkel met de yoghurt-sesamdressing. Serveer met de citroenparten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g couscous
400 g broccolirijst
250 ml kokend water
50 g pistachenoten
250 g diepvries tuinerwten
2 groene paprika's
4 el traditionele olijfolie
1 citroen
150 g Griekse yoghurt 10%
2 el tahin
1 eetrijpe avocado
150 g feta 50+
15 g verse munt
Dit heb je nodig
grillpan
avocadoschiller